XENA
Bizim en iyimiz!
XENA'yı seçmek için
bize özel olan yeniliklerin birkaçı
XENA'da Boynuz Yok
Cam balkonu olanlar çok iyi bilirler ki balkona uygulanan perdelerin en büyük engeli, görselde de görüldüğü gibi kanatların açılmasında destek amacıyla kullanılan ve “boynuz” diye tabir edilen plastik bir aparattır. Boynuzlu sistemlerde cam balkon perdelerinizi indirmek istediğinizde, uzun bir sopa veya bir taburenin üstüne çıkılarak bu aparatın kapatılması gerekmektedir.
Bu yüzden XENA’da boynuz yoktur ve dünya çapında patentli ve çift emniyetli XCR sistemi, kanatların güvenli bir şekilde açılıp kapanmasını sağlamaktadır.


Aparata Gerek Yok
Kanatlar açık durumdayken rüzgardan kapanmasını önleyen ve diğer firmaların çözüm olarak kullandığı “rüzgar kilitleri” veya “stoplama” olarak bilinen çağ dışı ve estetik olmayan plastik aparatlar; XENA ile tarihe karışmıştır.
XENA’da bu görevi XWL otomatik kilit sistemi yapmaktadır. Her kanat için ayrı bir tutma mekanizması bulunması sayesinde, her kanat ayrı ayrı rüzgardan kapanmaya karşı güvendedir. Kanat açılsığında duyulan “klik sesi”, otomatik kavramanın ve kalitenin bir işaretidir!
Kanatlar Sıkışmaz
Katlanır cam balkon sistemlerinde cam kanatların hareketini, altında ve üstünde bulunan tekerler sağlamaktadır. Piyasada bulunan tüm sistemlerin en büyük sorunu, kanat hareket halindeyken ray arasına sıkışmasıdır. Montaj esnasında ustalar bu durumun önüne geçebilmek ve cam kanadın daha rahat yürümesini sağlamak için ray ve teker arasında boşluk bırakırlar. Bu durum da kanatların rüzgarda sallanmasına ve ses yapmasına neden olur.
XENA’ya özel tasarlanan amortisörlü rulman sistemi ise tekerlerin her durumda rayda yürümesine, kanat ağırlığının alt ve üst raya eşit dağılmasına; dolayısıyla rüzgarlı havalarda kanatların sallanarak ses yapmasına engel olur.


Hava Sızıntısına Son
Günümüz cam balkon sistemlerinde kullanılan yaylı kilitlerin sıkıştırma özellikleri olmamasından dolayı kanat birleşimlerinde boşluklar oluşmaktadır. Bu boşluklardan giren toz ve hava, balkonun yalıtımını olumsuz yönde etkilemekte ve konforunu bozmaktadır.
Winnice vakumlu kilitleri, modern görüntüsünün yanısıra cam kanadın yerine tam oturmasını sağlamakta ve kanat birleşimlerinden hava ve toz geçisini tamamen ortadan kaldırmaktadır. Güvenlik amacıyla ektra güçlendirilen “Winnice Vakumlu Kilitler”, konforlu ve izole edilmiş bir ortamın yanında güvenliğinizi de en üst seviyede sağlamış olur.
Ömür Boyu Yalıtım
Katlanır sistemlerin başlangıç ve bitimlerinde yan dikme profili bulunmakta ve bu profillere takılan kıl fitiller ile hava yalıtımı sağlanmaya çalışılmaktadır. Bu bölümlere takılan kıl fitiller zamanla sıcaklık farkı ve hava kirliliğinden dolayı yapısı bozulmakta ve rüzgarlı havalarda cam kanatların esnemesiyle de bu bölümlerden hava ve toz girmesine neden olmaktadır.
Winnice kalite standartlarında “su ve hava izolasyonu”, öncelikler arasındadır. Gerekli hava izolasyonunun sağlanması için ALYA ve XENA sistemler için özel olarak “EPDM Conta” tasarlanmıştır. Contanın özel tasarımı sayesinde şiddetli rüzgarlarda dahi gerekli yalıtımı maksimum seviyede sağlamakta, içeriye havanın girmesi engellenmekte ve sistemin ömür boyu deforme olmasın önlenmektedir.


Görünmez Su Tahliyesi
2008-2009 yıllarında cam balkon firmalarına sorduğunuzda, cam balkon uygulamalarının yağmurlu havalarda içeriye su almasının doğal olduğu cevabını alırdınız ve balkonunuzu kapattırdığınızda içeriye suyun girmesini çaresizce izlerdiniz.
Sektördeki bu tasarım eksikliği, Winnice’ın 2009/08416 patent numaralı yaptığı buluşla sona erdi. Artık cam balkonlarda içeriye giren yağmur suyu, damlalık ile dışarıya tahliye edilebiliyordu. Ufak bir fikir, sektörün tüm gidişatını değiştirmişti. Bu buluş Winnice’ın işine ne kadar önem verdiğinin en güzel ispatı niteliğindedir.
Şimdi bu geleneği, XENA’da ufak bir tasarım değişikliği ile “damlalığı gizleyerek” devam ettiriyoruz.
içeri sızan az miktarda su taneciklerini kasa içerisine, oradan da dışarıya tahliye ederek balkondaki su izolasyonunu maksimum seviyede sağlıyoruz.